4 de cele mai bune locuri pentru a vinde fotografii online

Daca detii o afacere pe site-ul de fotografie sau esti un fotograf hobby, acest articol este pentru tine.

Luati fotografiile dvs. de stoc de inalta calitate si invatati cum sa obtineti venituri pasive din vanzarea fotografiilor dvs. catre site-uri de fotografii stoc.

Aplicatii pe care trebuie sa le cunoasteti inainte de a incepe sa vindeti online: convertor valutar, curs valutar banci.

1. Shutterstock

Shutterstock este una dintre cele mai mari biblioteci foto online. Daca ati petrecut mult timp navigand pe internet, probabil ca ati vazut un credit de imagine care mentioneaza Shutterstock.

Pana acum, Shutterstock a platit colaboratorilor peste 500 de milioane de dolari pentru vanzarea fotografiilor lor de stoc.

Puteti contribui cu urmatoarele formate de fotografii la Shutterstock:

  • Imagini
  • Vectori
  • Video HD
  • video 4k
  • Pe masura ce latimea de banda a internetului creste continuu, site-urile web cauta sa adauge continutului lor imagini bazate pe miscare.

Aceste imagini de ultima generatie pot imbunatati experienta de lectura si reprezinta o alta modalitate de a fi platit dincolo de fotografiile traditionale, statice.

2. SmugMug

SmugMug este putin diferit fata de celelalte piete de stoc de fotografii, deoarece se bazeaza pe abonament.

Puteti face o vitrina digitala pentru a va prezenta portofoliul de marci, iar fotografiile dvs. pot fi partajate cu usurinta prin e-mail si retelele sociale.

Este ca si cum ai avea propriul tau site web cu fotografii fara costul si durerea de a intretine un site.

In prezent, exista patru planuri diferite care va ofera acces la diferite instrumente de vanzare.

Aceasta este semnificativ mai mare decat cele mai mari plati pentru aproape orice alt site web. in plus, aceasta poate fi o optiune buna, deoarece puteti vinde descarcari digitale si printuri reale.

3. 123RF

Vinde-ti fotografiile, ilustratiile si inregistrarile video pe 123RF. Puteti castiga intre 30% si 60% pentru fiecare descarcare, in functie de cate achizitii sunt facute.

Plata este si mai mare atunci cand rezolutiile mai mari sunt achizitionate de clientii 123RF.

Cele trei optiuni de plata includ plata prin PayPal, Skrill sau Payoneer. La fel ca majoritatea site-urilor de fotografii online, trebuie sa aveti cel putin 18 ani pentru a deveni colaborator.

4. Adobe Stock

Adobe Stock va lista fotografiile si videoclipurile dvs. pe platforma Creative Cloud folosind Photoshop, Illustrator, InDesign si alte aplicatii desktop Adobe.

Se pot vinde:

  • Fotografii
  • Vectori
  • Ilustratii
  • Videoclipuri

Pentru a usura procesul de vanzare, Adobe are un instrument automat de cuvinte cheie care va poate ajuta sa gasiti termeni de cautare relevanti pentru a intra mai probabil in legatura cu cumparatorii.

Veti castiga un comision de 33% la fotografii si vectori si 35% la videoclipuri. Odata ce soldul contului dvs. ajunge la 25 USD, Adobe va trimite plata prin PayPal sau Skrill.

Fotolia face parte din platformele Adobe Stock si Adobe Lightroom, ceea ce o face una dintre cele mai robuste pentru designeri.