Cum sa raspunzi la o cerere de interviu

Cand un angajator prelungeste o invitatie la interviu, diligenta ta a dat roade, dar locul de munca nu este inca al tau.

Daca sunteti in cautarea unui loc de munca, cunoasteti efortul necesar pentru a capta atentia unui angajator - de la scrierea unui CV convingator pana la cercetarea angajatorului si personalizarea scrisorii de intentie. Cand un angajator prelungeste o invitatie la interviu, diligenta dumneavoastra a dat roade. Dar slujba nu este inca a ta. Iata cum sa raspundeti la o cerere de interviu.

Se presupune ca ati trecut cu succes de plecarea de la locul curent de munca prin completarea unei cerere de demisie si anuntarea personal a managerului ca parasiti echipa. Iata ce trebuie sa faceti in continuare. Foarte important pe langa completarea un CV Europas este sa trimiteti inclusiv o scrisoare de intentie.

1. Raspundeti prompt

Dupa primirea cererii de interviu, trimiteti raspunsul prin e-mail in aceeasi zi sau in urmatoarea zi lucratoare. Aceasta inseamna ca trebuie sa fii in fruntea jocului tau de e-mail. Verificati e-mailurile in mod regulat, configurati notificari push si obisnuiti-va sa va verificati dosarul de spam. Un raspuns rapid arata ca sunteti receptiv si cu adevarat interesat; Raspundeti o saptamana mai tarziu si este posibil sa fi ratat deja barca.

2. Urmati instructiunile corespunzatoare

Cateva reguli de baza care va ajuta sa invatati cum sa raspundeti la o cerere de interviu:

  • Fi politicos. Multumim angajatorului si exprima-ti entuziasmul pentru oportunitate.
  • Treci la subiect. Nu trebuie sa va revizuiti calificarile in acest e-mail - pastrati-l pentru interviu.
  • Fii profesionist. Evitati emoji-urile, emoticoanele si abrevierile text/chat. Toate capacele si semnele de exclamare excesive ar trebui sa fie, de asemenea, pe blocul de tocat.
  • inclinati spre formalitate. in cele mai multe cazuri, utilizati titlul managerului de angajare (de exemplu, domnul, doamna, dr.) si numele de familie in salut. Daca aveti o relatie personala stransa cu managerul de angajare, prenumele sunt bine.
  • Verificati. Examinati toate sectiunile e-mailului inainte de a trimite, asigurandu-va ca nu contin erori.
  • Raspunde tuturor. Apasati „Raspunde tuturor” pentru a nu exclude pe nimeni din firul de e-mail.

3. Confirmati logistica interviului

Daca angajatorul a sugerat o ora de programare pe care o puteti adapta, confirmati data, locatia si ora in raspunsul dvs. Daca nu esti disponibil, ofera mai multe optiuni si intreaba angajatorul daca una dintre alternative functioneaza pentru el.

Pentru Skype, Zoom, FaceTime sau alte interviuri video , verificati detalii precum cine va initia apelul si orice software sau aplicatie pe care trebuie sa o instalati inainte de intalnire.

4. Includeti informatiile dvs. de contact

Fa ca angajatorului sa-ti gaseasca cu usurinta telefonul si adresa de e-mail — locul obisnuit este sub numele tau, la sfarsitul e-mailului. Renuntati la semnatura de e-mail cu informatiile actualului angajator, ceea ce da impresia ca utilizati resursele angajatorului pentru a gasi un nou loc de munca.

Daca nu doriti sa va mai angajati la o companie ca persoana fizica puteti recurge la infiintare PFA si astfel puteti castiga un salariu mai mare prin deducerea de taxe. Utilizeaza calculator TVA pentru a face mai multe simulari.

Exemple de raspunsuri la e-mail

Cand va dati seama cum sa raspundeti la o cerere de interviu, stiti ca exista multe variabile care ar dicta continutul mesajului dvs., asa ca personalizati-va raspunsul in functie de mesajul initial al angajatorului. Iata cateva exemple.

Exemplul #1: Confirmati data si ora sugerate de angajator pentru interviu

Stimate domnule Jones:

Va multumesc ca m-ati invitat la un interviu pentru functia de director de cont la Compania ABC. Astept cu nerabdare sa discutam despre cum as adauga valoare operatiunii dvs. de vanzari.

Miercuri, 24 iunie la ora 10:30 este perfect. Sunt incantat sa va cunosc pe dumneavoastra si pe managerul dumneavoastra regional de vanzari, dna Smith, la sediul corporativ saptamana viitoare.

Exemplul #2: Oferiti o data si ora alternativa la interviu

Stimate domnule Jones:

Va multumesc ca m-ati invitat la un interviu pentru functia de director de cont la Compania ABC. Astept cu nerabdare sa discutam despre cum as adauga valoare operatiunii dvs. de vanzari.

Din cauza unui angajament de lucru prealabil, sunt indisponibil la ora 10:30 miercuri, 24 iunie. Este posibil sa ne intalnim la ora 10:30 joi, 25 iunie? Daca nu, va rugam sa oferiti cateva optiuni si voi face tot posibilul pentru a va adapta programului.

Sunt incantat de aceasta oportunitate si astept cu nerabdare sa va cunosc.

Exemplul #3: Refuzati invitatia la interviu

Daca slujba nu este potrivita pentru tine, poti totusi sa participi la intalnire. Veti fi in fruntea mintii pentru alte pozitii mai potrivite dupa ce intervievatorul ajunge sa va cunoasca. Daca tot doriti sa refuzati interviul , iata un exemplu de raspuns.

Stimate domnule Jones:

Va multumesc ca m-ati invitat la un interviu pentru functia de director de cont la Compania ABC. Apreciez interesul dumneavoastra fata de acreditarile mele, dar as dori sa refuz cu respect. in acest moment al carierei mele, sunt concentrat pe oportunitatile la nivel de manager.

Raman interesat de un loc de munca la compania dvs. Va rugam sa tineti cont de mine daca se deschide un post de conducere.

Iti doresc toate cele bune cand cauti sa ocupati aceasta pozitie.

Obtineti mai multe interviuri

A sti cum sa raspunzi la o cerere de interviu este cheia pentru a mentine companiile interesate de tine. Este intotdeauna un semn bun cand un potential angajator solicita sa se intalneasca cu tine si, cu cat ai mai multe interviuri, cu atat mai mari ai optiunile (si puterea de negociere!).

Ai putea folosi ceva ajutor pentru a atrage mai multa atentie? Faceti un profil gratuit pe Monster astazi. Va puteti face vizibil pentru recrutori, puteti primi alerte personalizate de locuri de munca si multe altele.