Cum va pot afecta finantele personale cautarea unui loc de munca

Unele industrii au sanse mai mari sa efectueze o verificare a creditului pe solicitantii de locuri de munca. Acesta este ceea ce trebuie sa stiti pentru a va ajuta sansele de angajare.

Exista un motiv pentru care se numeste finante personale - pentru ca chestiunile legate de bani si salariul net pe care il incasati sunt extrem de personale.

Cu toate acestea, societatea, inclusiv unii angajatori, uneori emite judecati de caracter pe baza modului in care oamenii isi gestioneaza finantele, ceea ce inseamna ca istoricul financiar va poate afecta cautarea unui loc de munca, in bine sau in rau.

Daca sunteti fortati de catre angajator sa parasiti locul de munca este bine de stiut ca puteti incasa cateva salarii compensatorii. Aceasta depinde numai de dvs. si cat de bine negociati.

Un caz concret: un istoric solid de credit este considerat de multi un indicator al credibilitatii, autodisciplinei si luarii inteligente a deciziilor. Pe de alta parte, problemele de bani, cum ar fi delincventele, executarile silite, falimentele sau liniile de credit maxime ar putea reflecta o ratiune de judecata slaba, cheltuieli neregulate sau nerespectarea responsabilitatilor.

Este foarte important ca dintr-un salariu fie el chiar si salariu minim pe economie sa puneti deoparte o suma de bani pentru a trece cu bine de zilele negre in care nu mai castigati bani. Astfel va veti putea cauta in liniste un nou Job.

Un raport realizat de National Association of Professional Background Screeners si HR.com a constatat ca 25% dintre profesionistii in HR folosesc verificari de credit sau financiare in timp ce angajeaza pentru anumite posturi, in timp ce 6% verifica creditul tuturor solicitantilor.

Desigur, doar pentru ca cineva are o problema financiara nu inseamna ca este o persoana rea. Dar corect sau nu, daca sunteti in cautarea unui loc de munca, informatiile continute in raportul dvs. de credit pot fi un factor care poate ajuta sau va poate afecta sansele de angajare. Asigurati-va la urmatorul interviu ca stiti sa raspundeti atunci cand sunteti intrebat despre salariu brut pe care doriti sa il castigati.

De ce ii pasa unui angajator de scorul meu de credit?

Ceea ce se uita [angajatorii] si unde vedem de obicei o verificare a creditului este daca aplicati pentru un loc de munca in care gestionati banii unei companii.

Totusi, nu numai pozitiile care implica responsabilitati financiare sau fiduciare ar putea implica o verificare a creditului. Exista si alte categorii de angajatori care ar putea dori sa revizuiasca creditul unui candidat.

De exemplu, pentru o afacere care se ocupa cu marfuri de ultima generatie, cum ar fi bijuterii, un raport de credit solid poate demonstra ca persoana este stabila din punct de vedere financiar si, prin urmare, este mai putin probabil sa fie tentata sa puna in buzunar marfuri.

In acest sens, daca sunteti in competitie pentru functii de aplicare a legii, pozitii in agentii guvernamentale sau pentru orice rol care va ofera acces la informatiile personale confidentiale ale altor persoane, ar trebui sa va asteptati la o verificare a creditului.

In unele cazuri, angajatorul nu este atat de preocupat de finantele tale, cat este de a detecta frauda aplicatiilor. "Vor folosi raportul de credit ca o alta modalitate de a verifica daca esti cine spui ca esti". Acest lucru ar putea fi utilizat mai mult pentru locuri de munca cu operatiuni cu risc ridicat, cum ar fi locuri de munca guvernamentale sau lucrari care necesita autorizatie de securitate.

In timp ce un raport de credit ar putea sa nu va descalifice de la obtinerea unui loc de munca, ar putea fi un factor decisiv. Ganditi-va: Avand in vedere posibilitatea de a alege intre doi candidati la fel de calificati, unul cu credit impecabil si unul care este supraextins si cu datorii severe, cu ce persoana credeti ca va merge angajatorul?

Cunoaste-ti drepturile

Inainte de a aborda legile privind angajarea, salariu net si creditele, sa risipim un mit care a fost perpetuat online. Cand auzi lucruri precum "un punctaj de credit slab te poate impiedica sa obtii un loc de munca", de fapt nu este adevarat. Acest lucru se datoreaza faptului ca angajatorii nu iti atrag scorurile de credit reale asa cum ar face un creditor.

Iata cele mai importante momente:

  • Angajatorul trebuie sa informeze solicitantul ca verificarea creditului poate fi utilizata ca parte a deciziei de angajare.
  • Angajatorul trebuie sa obtina permisiunea scrisa pentru a efectua verificarea antecedentelor/creditului.
  • Candidatul trebuie sa primeasca o notificare care include o copie a raportului consumatorului utilizat pentru a lua decizia si o copie a "Un rezumat al drepturilor tale in temeiul Legii de raportare a creditelor echitabile". Ei ar trebui sa aiba, de asemenea, posibilitatea de a examina raportul si de a explica sau de a contesta orice informatie negativa.

Dincolo de legea federala, exista, de asemenea, in prezent 11 state care impun limite cu privire la momentul in care angajatorului i se permite sa utilizeze rapoarte de credit ca parte a procesului de angajare. Deci, daca locuiti in California, Colorado, Connecticut, Delaware, Hawaii, Illinois, Maryland, Nevada, Oregon, Vermont si Washington, ar trebui sa va uitati la lege daca vi se intreaba despre istoricul dvs. de credit. Districtul Columbia si orasele Chicago, New York si Philadelphia au, de asemenea, propriile lor restrictii.

Unele state permit verificari de credit pentru roluri care acorda acces la informatii confidentiale/proprietate, date de securitate sau secrete comerciale. In alte cazuri, permisiunea este acordata daca jobul ofera acces la conturi de cheltuieli sau carduri corporative. Un salariu net mai mare incasat la vechiul job va descrie experienta pe care o sustineti.

Pentru angajatorii care efectueaza verificari de credit, acestia nu pot discrimina, ceea ce inseamna ca, daca urmeaza sa va verifice, atunci ar trebui sa verifice toti solicitantii pentru acel rol.

Si nu uitati: prin lege, angajatorul trebuie sa va obtina aprobarea in scris inainte de a efectua o verificare a creditului. Verificare datoriilor si a salariului brut cat si salariu net incasat sunt protejate de GDPR. Aceasta include momentul in care sunteti candidat si, de asemenea, daca vi se ofera o promovare pe linia care necesita o astfel de revizuire.

Acordati-va putin credit

In functie de industria sau de postul pentru care aplicati, este posibil ca istoricul dumneavoastra financiar sa devina un factor in decizia de angajare. Prin urmare, asa cum ti-ai actualiza CV-ul si ti-ai slefui profilurile sociale inainte de a cauta un loc de munca, ar trebui sa petreci ceva timp pentru a-ti pune in ordine casa financiara.

Daca aveti credit neregulat, fiti direct cu un potential angajator si apoi ilustrati cum schimbati lucrurile.

Fii remarcat (in mod bun)

Daca va faceti griji ca istoricul financiar va va incetini cautarea unui loc de munca, nu intrati in panica. Exista modalitati prin care poti atrage atentia managerilor de angajare doar pe baza punctelor tale forte.

Ai putea folosi ceva ajutor cu asta? Faceti un profil Monster gratuit astazi. Puteti permite recrutorilor sa va contacteze cu oportunitati de angajare si puteti primi alerte de locuri de munca trimise direct in casuta dvs. de e-mail. Este o modalitate rapida si usoara prin care Monster te poate ajuta sa mergi pe drumul cel bun catre o noua slujba promitatoare.