Cu trenul din Bucuresti catre Austria

Dacia Express are cel mai modern tip de vagon de dormit cu aer conditionat al Cailor Ferate Romane, cu compartimente cu 1, 2 si 3 paturi cu chiuveta plus cateva compartimente de lux cu dus si toaleta privata. Are un vagon cu cusete de 4 si 6 locuri si scaune obisnuite. Un bar-bistro este atasat intre Bucuresti si Arad, care serveste bauturi, gustari si mancaruri calde.

Pentru a vedea programul complet intra pe mersul trenurilor.

Schimbare la Viena pentru Linz, Salzburg, Innsbruck

Din 12 decembrie 2021, Dacia Express castiga o a doua portiune Bucuresti-Viena, plecand din Bucuresti Gara de Nord putin mai devreme la ora 13:45 si circuland prin Craiova (17:23) si Timisoara Nord (23:56) si ajungand in Viena Hbf la ora 08:21. Aceasta portiune va avea un vagon de dormit cu aer conditionat, cu compartimente cu 1, 2 si 3 paturi cu chiuveta.

Rezervat online in avans, tarifele incep de la 49 EURO in compartiment cu 6 paturi, 59 EURO cu 4 paturi, 69 EURO cu 3 paturi, 90 EURO cu 2 paturi sau 150 EURO cu un pat de o persoana pentru tine.

Rezervarea se deschide de obicei cu 90 de zile inainte.

Alternativ, biletele pot fi aranjate la preturi locale de catre agentia Paralela 45 Turism. Acestia isi pot procura bilete de tren incepand din Bucuresti, recomandate pana acum de mai multi corespondenti.

Top rute trenuri

De la Bucuresti la Sofia, Veliko Tarnovo si Bulgaria

Un tren pleaca din Bucuresti Gara de Nord la 10:55 in fiecare zi si ajunge la gara centrala din Sofia la 20:10.

Vara, in perioada 3 iunie - 3 octombrie 2022, acesta este un tren direct, sau mai bine zis, un autoturism de clasa a 2-a.

Nu exista catering, asa ca aduceti un picnic si niste vin sau bere. Este o plimbare pitoreasca minunata, traversand din Romania in Bulgaria peste Dunare intre Giurgiu si Ruse pe cel mai lung pod de otel din Europa, lung de 2,5 km, apoi serpuind cu viteza mica prin vaile Bulgariei.

Tariful este de 34€ tarif standard, cumparat de la statie sau online.

Biletele trebuie ridicate de la casa de bilete din Bucuresti Nord (sau alta statie din Romania), asa ca utilizati mersul-trenurilor.net doar pentru informatii privind calatoriile dus sau dus-intors cu plecare din Romania.

Daca aveti probleme, pur si simplu cumparati biletul de la Bucuresti la Sofia de la gara din Bucuresti cand ajungeti acolo.

De la Bucuresti la Salonic, Atena si Grecia

  • Pasul 1, calatoriti de la Bucuresti la Sofia cu trenul de zi, asa cum se arata mai sus. Ramaneti peste noapte in Sofia.
  • Pasul 2, calatoriti de la Sofia la Salonic cu trenul de zi, asa cum se arata pe pagina mersul trenurilor catre Sofia.
  • Pasul 3, calatoriti de la Salonic la Atena cu trenul grecesc Intercity, acestea circula regulat.

Varianta 2, vagon de dormit direct, o data pe saptamana vara...

In anii precedenti, un vagon de dormit direct a operat de la Bucuresti la Salonic o data pe saptamana in lunile de vara. Din cauza Covid-19, acesta nu a functionat in 2021, insa in 2022 acesta in reia programul normal.